face 2013-08-29 00:00:00
הרגלי קניית פרקטים של נשים וגברים
מאת: יורם פרקט
הקדמה:
רצפות העץ והפרקטים הכפו מאד פופולאריים גם בעסקים וגם בבתים בארץ. בימינו נראה שאין מי שלא יודע מה זה פרקט ולא מכיר פרקט, גם אם אין לו רצפת פרקט בבית בוודאי נתקל בפרקטים בעסקים, בעבודה, במסעדה או בקניון.
אם מדברים על הרגלי קנייה בכלליות הווי ידוע לכולם כי הרגלי הצריכה של גברים ושל נשים שונים זה מזה. אבל בסקר מקיף שנערך לאחרונה בארץ בקרב אוכלוסיה גדולה ומגוונת בתחום הרגלי קנייה של פרקטים ושל מוצרים שונים לבית על ידי גברים ונשים, התבררו נתונים מעניינים מאד.
האשה היא שקובעת בסופו של דבר על הפרקט:
ברור שאם קונים פרקטים לבית ברוב המקרים גם הבעל וגם האשה יטרחו לחפש יחד אחרי הפרקט שיאהבו ולפעמים גם ישתפו את הילדים בתהליך הזה, אבל מתברר על פי רוב מי שקובע בסופו של דבר איזה פרקט לקנות תהיה האשה ועל פיה ישק דבר.
דעתה של האשה לגבי סוג הפרקט האהוב נחשבת יותר מדעתו של הגבר לגבי הפרקטים כך עולה מהסקר.
במקרים שרק הגבר עומד לפני סגירת העסקה לא הוא ירצה להחליט על הפרקט בלי שאשתו תראה את גם מבחר הפרקטים ותביע את דעתה.
מעניין מאד - אבל המצב ההפוך לפיו האשה בוחרת ומחליטה על הפרקט קורה בהחלט. לנשים אין בעייה להחליט בעצמן על הפרקט שאהבו.
החיפוש אחרי פרקט מתאים ושביעות רצון לאחר ההתקנה :
אומרים שנשים הן המין החלש, אבל מסתבר לפחות מנתוני הסקר של הפרקטים כי הן דווקא לקוחות טובות חכמות אשר עורכות בירור מקיף ויסודי לפני כן וההחלטה שלהן על הפרקטים נעשית לאחר שיקול דעת.
נתון חשוב שעולה מהסקר הרגלי הקנייה של פרקטים הוא שבדיעבד, לאחר מעשה, כאשר הפרקטים כבר הותקנו בבית נשים מרוצות יותר מההחלטה ומבחירה שלהן לגבי הפרקטים.
בהשוואה בחתך אוכלוסיה שונה מתברר מהסקר כי נשים משכילות ונשים ממעמד סוציואוקונומי בינוני גבוה מעריכות יותר טוב את הערך המוסך של איכות הפרקטים ביחס למחיר.
עוד מתברר נשים משכילות וממעמד סוציואקונומי בינוני גבוה מבינות טוב יותר את חשיבות עבודה מקצועית בהתקנת פרקטים, רמת גימור בפרקט וכמובן אמינות בעל המקצוע שמגיע לבצע את העבודה.
פרקטים במגזר העסקי:
אם מדובר על המגזר העסקי, משרדים ועסקים שבבעלות הגבר ועומדים בפני שיפוץ והתקנת רצפת פרקטים, גם שם יש לאשה מה לומר. מתברר כי גבר שהוא בעל העסק ישתף את אשתו בבחירת הפרקט ויבחר לשמוע לרוב את דעתה.
אם נזכרים בפתגם הידוע שמאחורי כל גבר עומדת אשה מצליחה, גם מאחורי הפרקטים ומוצרים דומים לשיפוץ הבית ככל הנראה עומדת האשה שתורמת את דעתה ביחס לפרקט הרצוי.
מסקנות עיקריות:
אם כך מה נוכל ללמוד מהסקר הישראלי הזה על הרגלי הצריכה של בתחום הפרקטים של נשים וגברים:
1. הנשים הן שמחליטות בסופו של דבר על הפרקט הרצוי.
2. נשים עושות סקר טוב יותר לפני קניית פרקט
3. נשים משכילות וממעמד סוציואקונומי גבוה מעריכות יותר טוב את איכות הפרקט ואיכות העבודה
4. נשים מרוצות מבחירה שעשו של הפרקטים
5. גברים בדר"כ ישתפו את האשה בהחלטה גם אם זה העסק של הגבר
המסקנות העולות מהסקר ברורות וחד משמעיות ולא מותירות מקום לאי הבנות - בפרקטים הנשים הן המין החזק והשולט, וככל הנראה גם בכל התחומים דומים של טיפוח הבית, עיצוב פנים, בנייה ושיפוצים.
יורם פרקט טל: 050-9911998
מראשוני העוסקים בפרקטים בישראל
ביקור ויעוץ חינם עד הבית ללא כל התחייבות
© כל הזכויות שמורות ואין לעשות שימוש ללא קרדיט ראוי למחבר.
חזור למאמרים
אלומיניום הוא מתכת קלה ועמידה מאד, המהווה חלק בלתי נפרד מתהליכי ייצור ובנייה ומהווה אחד מחומרי הבניי...
שרינק הוא עוד מוצר שניתן להזמין ולרכוש בחברת Packaging-Products. החברה מתמחה ביבוא, ייצור ושיווק של ...
בונסאי כסוניה, עץ האהבה, צמח עם גזע פסולי מיוחד. עם השנים הגזע מקבל קליפה מחורצת יפה שנותנת לעץ מראה...
לוקחים את האוטו שלכם לטיפול כל כמה קילומטרים? ואת השיניים שלכם לרופא השיניים? ברור, לא? יש דברי...
תיקון ארונות מטבח בנגריית אהרון כהן המתמחה בתיקון מטבחים, מספק לכם תיקון מוקפד באיכות ודיוק ללא פשרו...
לציבור הישראלי הכרות רבת שנים ומרובת גוונים עם בידוד: להגנה ולאשלית הגנה, בתרבות, ולשימושים מעשיים כ...
חשוב להדגיש כי יש כמה אפשרויות לענות על השאלה האם כדאי לנו לעבור לאופניים במקום הרכב המיותר שחונה וא...