face 2019-01-29 00:00:00
השתלת עצם דנטלית אינה תמיד כורח המציאות. המטרה של פרוצדורה כירורגית של השתלת עצם היא תוספת עובי לעצם קיימת או השתלת חלופה לחלק עצם חסרה. לעיתים השתלת העצם הנה פעולת הכנה לתהליכי שיקום הכוללים שתלים דנטליים ולעיתים השתלת העצם מטרתה שיקום, שימור או שיפור וחיזוק עצם קיימת, החלפת חלק עצם חסר על מנת לשמר או לשחזר את מבנה הלסת עצמה.
כירורגית ההשתלות בכלל ובעיקר ביצוע השתלות בעזרת טכנולוגיות ממוחשבות ואמצעי הדמיה דיגיטליים. מאפשרים לכירורגים בכלל וכמובן גם לרופאי שיניים כירורגים, העוסקים בתהליכי שיקום הפה, שתלים דנטליים והשתלות עצם, לבצע תהליכים אלה תוך הפחתה משמעותית מסבלם של המטופלים.
כיום אין חילוקי דעות בקרב רופאי השיניים כי למבנה מאוזן ונכון של המנשך והשמירה על תפקודו התקין של הפה חשיבות מכרעת לא רק לצורכי תזונה ודיבור אלא גם למניעת תופעות לוואי מרחיקות לכת כאשר קיימת אסימטריה וחוסר איזון מנשך או בעצמות הלסת. ההשפעות השליליות המצטברות יכולות להיות גם בלתי הפיכות, הן מתבטאות בהתעוררות הפרעות עצביות בגולגולת (כאבי ראש, שיבושים במערכת העצבים המרכזית) ועד פגיעה במבנה השלד ועוד. בשל כך לשמירה על מבנה הלסתות ותפקידן התקין חשיבות החורגת מנימוקים של אסתטיקה דנטלית.
ניתן לחלק את הסיבות להשתלת עצם דנטלית לשני סוגים עיקריים השתלות עצם כטיפול מונע ומשמר והסוג השני הוא השתלות עצם כשלה בהכנה לביצוע שיקום דנטלי בעזרת שתלים. כמובן שבמקרים רבים הסיבות לביצוע הפרוצדורה הן שילוב של שני הגורמים אך חשוב לציין כי לעתים מבצעים השתלות עצם כחלק משיקום הפה ללא שתלים דנטליים.
במקרים אלה השתלת עצם דנטלית מהווה פעולה למניעת הידרדרות, החמרה של מצב קיים כאשר אין כוונה לבצע השתלה דנטלית. כאשר יש פגיעה בעצם וחסר חלק ממנה כתוצאה מתאונה או פגיעה פיזית. כאשר מתרחשת ספיגת עצם מואצת או התפוררות ושחיקה בנפח העצם. מצב נוסף הוא כאשר מתבצעת עקירה או נפילה טבעית של שן כתוצאה ממחלת חניכיים ובתהליך נפגמת העצם והנפח שלה קטן ויש צורך ביצירת חיזוק (בעזרת השתלה) על מנת למנוע החמרה ובכדי לשמור על מבנה עצמות הלסת גם לאחר אובדן השן.
כמובן שלכל מצב בו מטפל הכירורג, יש להתאים את סוג השתלת העצם המתאים.
תהליך הצבת שתל דנטלי מחייב קיומה של עצם לסת בעלת עובי, אשר יאפשר את אחיזתו של השתל הדנטלי בשן בצורה יציבה מבלי לפגוע בחוזקה של השן. עומקו של השתל הדנטלי הממוצע הוא 10 מ"מ וקוטרו הוא 3.5 מ"מ (קיימים סוגי שתלים שונים המותאמים למטופל). גודל זה משליך ישירות על עובי העצם הנדרש לשם אחיזתו של השתל באופן יציב במקומו.
כאשר מתבצע תהליך שיקום דנטלי הכולל שתלים דנטליים מתבצעת בדיקת הדמיה ייעודית של עובי העצם. במקום המיועד לשתל הבודד בשיקום דנטלי של שן בודדת. בדיקה והערכה של כל הפה כאשר מדובר בתהליך שיקום הפה ביום אחד אשר כולל ריבוי שתלים. בדיקה זאת מאפשרת לכירורג הדנטלי לקבוע את סוג השתלות העצם המתאים למיקום של כל שתל עתידי.
חשוב לציין שבמקרים רבים חלק מרכזי מתהליך שיקום דנטלי הוא פרוצדורה של עקירה יזומה של שיניים קיימות. תהליך העקירה פעמים רבות מתרחש תוך פגיעה בעצם. פגיעות בעצם המחייבות ביצוע השתלה וחיזוק העצם לפני הצבת השתלים הדנטליים.
נזכיר כי חלק מתהליכי השתלת העצם יכולים להתבצע באותה פרוצדורה כירורגית עם העקירה. כאשר הרופא המטפל מזהה שיש צורך בביצוע שיקום על ידי תוספת לעצם מפני שהיא פגועה, או אינה חזקה מספיק, הוא משלב בהליך העקירה גם את הליך השתלת עצם ולעיתים אף קיבוע השתל הדנטלי למקומו.
חשוב לציין לסיכום, כי תהליך השתלת עצם אשר מתבצע במרפאה לכירורגיה דנטלית, העוסקת בשיקום הפה, בעזרת טכנולוגיות מתקדמות ותהליכי השתלות שיניים ממוחשבות מאפשרות לכם לעבור את התהליך ללא זריקות וכאבים ועם רמת סיכון מופחתת משמעותית לסבול סיבוכים וזיהומים. אנו ממליצים לכם לפנות למרכזי שיקום לאסתטיקה דנטלית הפועלים בטכנולוגיות החדישות ביותר.
חזור למאמרים
תיקון ארונות מטבח בנגריית אהרון כהן המתמחה בתיקון מטבחים, מספק לכם תיקון מוקפד באיכות ודיוק ללא פשרו...
בגדי עבודה בעלי תפקיד חשוב לתדמית העסק, שיפור חווית הלקוח ושמירה על בטיחותם של עובדיכם.
בונסאי כסוניה, עץ האהבה, צמח עם גזע פסולי מיוחד. עם השנים הגזע מקבל קליפה מחורצת יפה שנותנת לעץ מראה...
לציבור הישראלי הכרות רבת שנים ומרובת גוונים עם בידוד: להגנה ולאשלית הגנה, בתרבות, ולשימושים מעשיים כ...
לוקחים את האוטו שלכם לטיפול כל כמה קילומטרים? ואת השיניים שלכם לרופא השיניים? ברור, לא? יש דברי...
תרגום משפטי נועד לאפשר קשרי מסחר בין חברות ממדינות שונות.
שרינק הוא עוד מוצר שניתן להזמין ולרכוש בחברת Packaging-Products. החברה מתמחה ביבוא, ייצור ושיווק של ...