menu

נעלי ספורט בהתאמה אישית לריצה והליכה.

נעלי ספורט אורטופדיות אטרקס (Aetrex).מדרסים בשיטת המחשב. בדיקה ממוחשבת מתקדמת.

לחץ לפרטי כותב המאמר

מתאריך 2010-05-19 00:00:00


נעלי ספורט בהתאמה אישית לריצה והליכה. נעלי ספורט אורטופדיות אטרקס (Aetrex). מדרסים בשיטת המחשב. בדיקה ממוחשבת מתקדמת.

אריאל אורטופדיה מתקדמת בע"מ

מדרסים בשיטת המחשב. בדיקה ממוחשבת מתקדמת. התאמה אופטימלית עם טכנולוגיית i-Step נעלי ספורט אורטופדיות אטרקס (Aetrex).

נעלי ספורט בהתאמה אישית לריצה והליכה.

מכשיר ה- i-step של אטרקס, SP5000, הוא המכשיר המהפכני ביותר שנוצא לזיהוי דיגיטלי של כף הרגל.

מערכת ה- istep מומלצת לכל האנשים שרוצים להרגיש נפלא בכפות רגליהם.

מכשיר ה- SP5000 מספק תוצאות מוחשיות, מדויקות ואמינות של כף הרגל, כולל: אורך ורוחב כף הרגל, נקודות לחץ, סוג הקשת ומידה כללית, תוך 10 שניות ומבטיח התאמה אופטימלית בין כף הרגל שלך ולבין מידת הנעל והמדרס.

טכנולוגיה זו, הרשומה כפטנט, מכילה 3,744 חיישנים המודדים את נקודות הלחץ כל 0.25 סמ"ר. הריכוז הגבוה של החיישנים מאפשר קריאה מדויקת של כף הרגל, אפילו עבור כף רגל של ילדים.

בחלקה ההיקפי של המערכת, מורכבים 1,326 קולטני אינפרא אדום, שממוקמים כל 0.5 מ"מ ומודדים את קשת כף הרגל, כך שבסופה של הבדיקה מתקבלת הדמיה תלת מימדית מדויקת ביותר של כף הרגל.

דלקת ברצועת כף הרגל - Plantar Fasciitis

הידעת כי בכל העולם כולו לא ניתן למצוא שתי כפות רגליים זהות?

בזכות הפטנט הייחודי שלנו, טכנולוגיית פסיפס בהתאמה אישית, נוכל להתאים עבורך את נעלי אטרקס תוך זמן קצר ולאפשר לך את חווית הנוחות האידיאלית.


כך זה עובד:

1. זהה את האזורים בכף הרגל בהם מופעל לחץ או תחושה של אי נוחות
2. קלף את ריבועי הפסיפס באזורים אלו
3. החלף את הרפידה התחתונה ברפידת הפסיפס בהתאמה אישית


פשוט קלף את האזורים בהם החלף את הרפידה התחתונה
אתה חש אי נוחות ברפידת הפסיפס בהתאמה אישית עם אטרקס אתה יכול להשיג 3 מימדים של נוחות בהתאמה

1. נעלי ספורט - גברים נעלי הספורט לגברים הן בסטנדרטים הגבוהים ביותר מבחינת נוחות, אווריריות וביצועים. נעליים ייחודיות אלו מספקות יציבות ובלימת זעזועים בזמן ריצה והליכה.

הנעל עוצבה כך שתספק את הצרכים האינדבידואליים הנדרשים לשמירה על בריאות כף הרגל. הנעל עשויה מחומרים מתקדמים טכנולוגית, לשמירה על כף רגל בריאה, קרירה ויבשה בזמן פעילות ספורטיבית.

הגדרה

פלנטר פאסיטס זהו מצב שבו מתפתחת דלקת ברצועת הפלנטר פאסיה .
רצועת הפלנטר היא רצועה המתחילה בעצם העקב ומתחברת לחלק הקדמי של כף הרגל. כאשר הרצועה נמתחת התוצאה היא דלקת ,שנקראת פלנטר פאסיטיס. הדלקת עלולה לגרום לדרבן, כאבים בקשת ,כאבים בעקב.

גורמים

המתיחה של הרצועה והתפתחות הדלקת נובעות מגורמים רבים :

פלטפוס – מצב שבו הקשת קורסת ומותחת את הרצועה. הולפוס – מצב שבו הקשת גבוהה מידי. עלייה חדה ברמת פעילות גופנית. עומס של משקל הגוף הנובע ממשקל יתר ,עלייה חדה במשקל ,או מהריון. הליכה בנעליים לא מתאימות.

הכאבים לרוב מורגשים באזור נקודת החיבור של הרצועה עם עצם העקב ומורגשים בעיקר לאחר מנוחה ממושכת כגון שינה / ישיבה, את בשל העובדה שבזמן מנוחה הרצועה חוזרת לממדיה וצורתה המקורית. במהלך היום הכאבים פוחתים עם התרחבות והמתיחה של הרצועה

טיפול ומניעה

המפתח לטיפול נכון ומוצלח בתופעה נעוץ באבחון של מקור התופעה.

1) כאשר הסיבה היא פלטפוס יש לשתמש במדרסים אורטופדים לשם תמיכה בקשת ומניעת המתיחה של הרצועה. המדרסים גם צריכים לבלום את המשקל בעקב.

2) כאשר הדפורמציה היא הולפוס – יש להשתמש במדרסים עם קשת גבוהה, ולייצב את עצם העקב. כמו כן המדרס במקרה זה כמו בקודם צריך לבלום את המשקל והלחץ המופעל על עצם העקב.
לשם ריכוך ההליכה יש ללכת בנעל בולמת זעזועים. כמו כן מומלצת הפחתה במשקל הגוף.

כאב קשת/לחץ קשת

הגדרה

כאבים בקשת מוגדרים ככאבים בקשת של כף הרגל או תחושת צריבה באזור זה.

גורמים

ישנם גורמים רבים ושונים להופעת הכאבים בקשת של כף הרגל. ליקוי במבנה כף הרגל ,או פציעה יכולים להוות גורם ישיר להופעת התופעה.

אולם ברוב המקרים הגורם הנפוץ ביותר לתופעה הוא מה שנקרא Planter Fasciitis - רצועה עבה המורכבת מרקמות סיביות הנמצאת בתחתית כף הרגל , ונמתחת בין עצם העקב לחלק הקדמי של כף הרגל(האצבעות).

התופעה נגרמת על פי רוב בשל מתיחה נשנית של הרצועה הנגרמת במצבים של Over-Pronation(פלטפוס).

הדלקת שנגרמת כתוצאה מה - Plantar fasciitis מתחילה בדרך כלל בעקב ונמשכת עד הקשת.

הכאבים בד"כ חזקים במיוחד בשעות הבוקר ובעיקר לאחר הקימה מהשינה או מישיבה ממושכת.

אם לא מטפלים בתופעה זו עלולה לגדול עצם בעקב ,תופעה המוכרת בשם דורבן – heel spur.
לכן חשוב מאוד לטפל בתופעה זו .

טיפול ומניעה

תופעה זו (כאבים בקשת) היא תופעה מאוד נפוצה וניתן למנוע ולטפל בה בקלות יחסית.
במידה וחשים כאב בקשת ,יש להימנע ככל האפשר מהליכה בנעליים עם עקב גבוהה.
מומלץ ללכת בנעל ללא עקב גבוהה. הליכה בנעל מתאימה עם בלימת זעוזעים ו/או מדרסים .
במידה וכף הרגל שטוחה – פלטפוס ,מומלץ ללכת עם מדרס אורטופדי שנותן תמיכה בקשת ובכך מונע מתיחה של רצועת ה-Plantar Fasiciitis ומונע את תופעות הלוואי שלה (דורבן ,כאבים בעקב)

דלקת פרקים - אוסטאופרוזיס

הגדרה

מחלת האוסטאופרוזיס נקראת בעברית מחלת העצמות השבירות, כשלמעשה התרגום המילולי של המונח צריך להיות מחלת העצמות המחוררות. מחלה זו מתאפיינת בירידה במסת העצמות ושנוי במבנה העצם הגורמים להיחלשותה. כתוצאה מהחלשות זו העצם אצל חולי אוסטאופרוזיס נוטה להישבר בעקבות טראומה קלה יחסית ובמקרים קשים יותר אף מתנועה אינטנסיבית או הרמת משקל כבד


האזורים הרגישים לשבירה הם עמוד השדרה המתני ,שורש כף היד וצוואר הירך, אם כי כל עצם אחרת בגוף חשופה לשבירה ובכלל זה עצמות ברגליים הנושאות לעיתים משקל רב. לכן יש חשיבות רבה לחולי אוסטאופרוזיס לשמור על בריאות כף הרגל שלהם.

המחלה פוגעת בעיקר בעמוד השדרה ,וגורמת להתכווצות של החוליות ,לכן לחולי אוסטאופרוזיס יש גיבנת בגב העליון ,תופעה שמלווה ברוב המקרים בכאבים עזים. שכיחות התופעה עולה עם הגיל ומגיעה ל כ – 2/3 מהנשים בגיל 65.

במקרים של אוסטאוספרוזיס קשה תיתכן שבירה פתאומית של חולייה בעמוד השדרה המביא לכאבים קשים במיוחד שמחייבים נטילת תרופות הרגעה (בהמלצת רופא כמובן) אוסטאופרוזיס נתן לזיהוי בצילום רנטגן רק לאחר ש כ – 30% ממסת העצם ירדה. כיום ישנם אמצעים נוספים לאבחון (שיטת DEXA) שנתן לזהות באמצעות כבר בתחילת המחלה..

גורמים

רקמת העצם מורכבת מתשתית של חלבונים שעליהם מתגבשים המינרלים שבעצם. הסידן הוא המרכזי שבהם , למעשה 99% מהסידן בגוף משמש לצרכיי השלד שלנו ,העצמות. באוסטאופרוזיס נוצר מצב שבו תהליך חידוש הרקמות של העצם יוצא מאיזון כלומר תהליך שחיקת הרקמות גבוה מתהליך הספיגה של רקמת העצם.

בשליש הראשון לחיינו ,בערך עד אמצע שנות העשרים ,תהליך ההרכבה של הרקמות גבוהה מתהליך הפירוק ולכן העצם גודלת, בסוף תהליך זה העצם מגיעה לשיאה מבחינת חוזקה , צפיפותה וגודלה.הגורמים המשפיעים בשלב זה (הראשון) על גודלה וחוזקה של העצם הם: תורשה, תזונה נכונה בעיקר מבחינת כמות הסידן במזון, פעילות גופנית נאותה, בריאות כללית טובה.

בתחילת שנות הארבעים לחיינו מתחיל מאזן שלילי בתהליך ההתחדשות ,כלומר קצב הפירוק גבוה מקצב ההתחדשות של העצם. גורמים המשפיעים על יצירת התהליך : אצל נשים בעיקר ,חסר הורמונלי לאחר גיל המעבר ולאחר הפסקת המחזור החודשי ,והורמון האסטרוגן. הפרעות שונות בגוף המשפיעות על איכות התהליך כגון שינויים בתפקוד הכליות, מעיים ועוד. ירידה בפעילות גופנית

טיפול ומניעה

בשל רגישותם הגבוהה של חולי אוסטאופורוזיס לזעזועים ישנה חשיבות רבה להליכה בנעל עם בלמי זעזועים ומדרסים אורטופדים. ליקוי דפורמציה בכף הרגל עלול לגרום לכאבים חזקים ,שחיקה מוגברת של העצמות ובעיקר המפרקים הרבים בכף הרגל, שעלולים להביא להגבלה בתנועה.
שימוש בתחבושות לקרסול, אמצעי תמיכה נוספים לכף היד ,ברכיים ,אגן ועמוד שדרה יכולים למנוע "תקלות" מצערות ומשמשים כטיפול מונע או טיפול מייצב.
אמצעי טיפול – מניעה נוספים – דיאטה , תזונה עשירה בסידן / ויטמין D, פעילות גופנית מבוקרת.

אריאל אורטופדיה מתקדמת בע"מ http://www.ariel-orthopedic.co.il

כף רגל סוכרתית - Diabetic

הגדרה

סוכרת הנה מחלה חמורה שמתפתחת כתוצאה מחוסר ביצור של אינסולין.
המחלה מתחלקת לשני סוגים : 1. סוכרת נעורים שהיא בעיה בייצור האינסולין. 2.סוכרת מבוגרים שמתאפיינת בעלייה ברמת הסוכר בדם ,בשל תפקוד לקוי של האינסולין.
לחולי סוכרת רבים ישנם סיבוכים הקשורים למחלה, ולעיתים תכופות ישנה פגיעה במערכת כלי הדם שפוגעת באזורים שונים בגוף כגון: עיניים, כליה, רגליים וכף הרגל.
חולי סוכרת חייבים להקפיד בבריאות כף הרגל שלהם.

גורמים
25 אחוזים מכל חולי הסוכרת בארץ יפתחו בשלב זה או במאוחר בעיות בכף הרגל הקשורות לסוכרת. ליקוים בכף הרגל הסוכרתית נובעים מהשילוב שבין מחזור דם נמוך ומחלת עצבים בכף הרגל. השילוב בין סוכרת למחלת עצבים עלול ליצור מצב של איבוד תחושה בכף הרגל ומסוכן מכך, איבוד היכולת לחוש כאב ,הפרשי טמפ` כגון חום, קור.
חולי סוכרת במצב שתואר עלולים לפגוע בכף רגלם על ידי היווצרות של חתכים ,פצעים ,צלקות, שלפוחיות ופצעי לחץ שעשויים להתפתח עקב העדר תחושה בכף הרגל. פציעות אלו עלולות להתפתח לכיב ולהביא במצבים מסוימים אף לקטיעה של הרגל.
מחלת עצבים אצל חולי סוכרת יכולה גם לגרום להלוס ורגוס ,אצבעות פטיש ועוד סיבוכים דפורמטיבים של כף הרגל.
פעולות של מניעה יכולות להוריד את הסיכון לסיבוכים בכף הרגל באופן משמעותי, ולכן חשוב מאוד כי חולי סוכרת יתבוננו בכף הרגל מידי יום כדי לבדוק אם לא נפגעה.
חולי סוכרת רבים מפתחים מחלה נוספת שהיא למעשה "תוצר לוואי" של הסוכרת, מחלה זו נקראת מחזור דם נמוך, והיא גורמת לירידה באספקת דם היקפית. ישנה חסימה(לא מלאה) של העורק המוביל את הדם לכפות הרגליים דבר שמביא לירידה ברמת אספקת הדם לכף הרגל, ומשפיע על שמירת תאי העור, הרקמות ,נפיחות בכף הרגל ויובש.
כמו כן המחלה יכולה לגרום לסיבוכים יותר משמעותיים הנובעים מהעובדה שמערכת החיסון נחלשת, ופציעות פשוטות לכאורה כגון אלו שתוארו לעיל עלולות להזדהם ולהתפתח לכיב ולהביא למצב של קטיעה של כף הרגל

טיפול ומניעה
נושא ההנעלה והמדרסים האורטופדיים מהווים גורם חשוב מאוד בטיפול ומניעה של סיבוכים ובעיות הקשורות לכף הרגל.המדרסים צריכים להיות מחומר פלסטיזוט מוקצף ,השומר על הרגל מפני העדר תחושה. החומר תוכנן בצורה כזאת שהוא מסתגל בצורה אופטימלית להפחתת לחצים ,תוך שהוא מגיב לשינוי חום ולחץ ,שהם תופעות שכיחות אצל חולי סוכרת. הפלסטיזוט הוא החומר המומלץ גם בתחום ההנעלה לחולי סוכרת.
הנעליים לחולי סוכרת צריכות להיות:
1. רחבות מספיק באזור החלק הקדמי של הרגל.
2. בעלות תשתית מוכנה להכנסת מדרסים אורטופדיים.
3. סוליה בולמת זעזועים במיוחד במקומות הרגישים כגון כרית כף הרגל ,העקב.
4. עקב רחב ויציב על מנת לספק יציבות מקסימלית.


כאבי עקב (דורבן)
הגדרה
כאבים בעקב היא תופעה שכיחה שבה המשקל המופעל על עצם העקב גורם לאי נוחות וכאבים.

גורמים
ישנן שתי קטגוריות של כאבים בעקב:
1) תוצאה מפעילות מאומצת, כגון: פעילות שמתרכזת באזור מסוים בכף הרגל, בתדירות גבוהה. הליכה בנעל עם עקב נמוך מידי או לעיתים עקב שנשחק. עלייה פתאומית ברמת הפעילות כגון ספורט , עבודה ,הליכה ועמידה ממושכות. כל אלה עלולים לגרום לכאבים בעקב מסוג 1.
2) דפורמציה- פלנטר פאסיטיס היא תופעה מאוד שכיחה של כאבים בעקב ונובעת על פי רוב עקב ליקוי ביו-מכני בכף הרגל ,לדוגמה פלטפוס. הפלנטר פאסיטיס היא רצועה סיבית שמתחילה בתחתית עצם העקב ומגיע עד קצה כף הרגל. פלטפוס עלול לגרום למתיחה של הרצועה ולדלקת בפלנטר פאסיטיס שמובילה לכאבים בעקב ובקשת. הכאבים יהיו חזקים במיוחד בשעות הבוקר ,כאשר קמים משינה או לאחר ישיבה ממושכת. הכאב יפחת במרוצת היום ,וזאת עקב העובדה שהשרירים ,רצועות והגידים עדיין "קרים" וקשיחים לאחר מנוחה ממושכת ומתחממים לאחר פעילות גופנית.

טיפול ומניעה
על מנת לטפל בכאבים בעקב חייבים ללכת עם מדרסים בלמי זעזועים על מנת להפחית את הלחץ והמשקל המופעלים עליו. ניתן ללכת גם עם מדרסי עקב ,אולם צריך לזכור שברוב המקרים מדובר בפלנטר פאסיטיס, שאז מדרס עקב לא יפתור את הבעיה אלא רק יקל על הכאב לזמן מה. כדי לפתור את הבעיה יש ללכת במדרסים שמטפלים בבעיית הפלנטר. המדרסים מונעים מהקשת לקרוס פנימה ואז מונעים מתיחה של רצועת הפלנטר ובכך מונעים את היווצרות הדלקת בפלנטר ושגורמת לכאבים בעקב ובקשת.
הליכה בנעל מתאימה מבחינת גובה העקב (לא שטוח), תהווה גם כן צעד לקראת הפתרון של בעיה זו (פלאנטר פאסיטיס)

 

נעליים שמעוצבות בשבילך...
ורק בשבילך!

חזור למאמרים

שירות בניית קישורים

פרסום בניית מיניסייט
אולי יעניין אותך משהו מהרשימה:

מאמרים נוספים בקטגוריה חנויות

מכשיר האזנה GSM, הדגם המשופר

בשביל מה אני צריך את זה? מהיום תוכל להיות בכל מקום מכל מקום, ממש כך, הודות למכשיר האזנה סלולארי קט...

מחירון התקנת מאוורר תקרה

על מה אנחנו צריכים להסתכל

ביטוח מחשב נייד לאחר תום האחריות

ביטוח מחשב נייד על ידי מעבדת מחשבים - ריפר לאב מספקת לכם ביטוח מחשבים ניידים וביטוח למחשבים נייחים. ...

ריהוט משרדי

ריהוט משרדי כולל בעצם את כל מה שנמצא בסביבת העבודה שלנו ואין משרד אשר יכול להסתדר בלעדיו. כסאות, אר...

עניבה ארוכה או פרפר? המאמר שיעשה לכם סדר בבלגן

אחת השאלות החשובות ביותר שגבר שואל את עצמו לפני החתונה, היא איזו חליפה עליי לבחור?האם מדובר בחליפת ט...

תחזוקת דק עץ חיצוני ושימורו

כל המידע אודות דקים עץ, מהו דק, סוגי דקים עץ, יתרונות דק עץ על פני גינה או ריצוף אחר, הגורמים לשחיקת...

צמחי תיבול וצמחי מסלעה לגינה

בניית מסלעה לגינה ובחירת צמחי מסלעה מתאימים לאקלים הישראלי




מאמרים אחרונים more




כרטיסי עסק חדשים more




עודכנו לאחרונה more




המלצות אחרונות more




עסקים מפרסמים מודעות דרושים בפרוסייטס more




קטגוריות פופולאריות more




עוד בפרוסייטס more