menu

המדריך השלם: איך להכין כנפיים?

הכנפיים הן בין החלקים הטעימים והמושחתים ביותר הקיימים בעוף.

לחץ לפרטי כותב המאמר

מתאריך 2024-04-10 15:18:12


בימינו העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים: כאלו שלא סובלים כנפיים וכאלו שכנפיים הם אחד הבשרים האהובים עליהם ביותר.

במאמר הבא נעבור על הטיפים והסודות שלא הכרתם במטבח שיהפכו את הכנפיים שלכם לטעימות ועסיסיות במיוחד.

קניית הכנפיים:

תתפלאו, אך הצלחת המתכון מתחילה כבר משלב הקנייה.

כאשר אתם הולכים לרכוש כנפיים, בקשו מהקצב כנפיים קטנות מכיוון שכנפיים קטנות מסמלות על כך שהעוף צעיר יותר וכך הכנפיים יהיו רכות יותר.

בנוסף, אנחנו ממליצים לכם לבקש מהקצב לשרוף את הנוצות והפלומות שנשארו בעזרת מבער.

אם כבר קניתם את הכנפיים ויש עליהם נוצות, השרו את הכנפיים במים רותחים במשך 30-60 שניות וסננו אותם היטב להסרת הלכלוכים.

חשוב לשים לב: לכנפיים יש תוקף קצר ולכן ההמלצה שלנו היא להכין את הכנפיים עוד ביום הקנייה.

במידה ואתם לא רוצים להכין את הכנפיים באותו היום הקפיאו את הכנפיים והפשירו אותם ביום ההכנה.

ממה להימנע בשלב הקנייה:

  1. ריח רע או חריף: מסמל על כך שהכנפיים כבר לא בתוקף ולכן יש להימנע מקנייה שלהם.
  2. כנפיים עם מגע דביק: מסמל על כך שהכנפיים לא בתוקף כבר במשך זמן רב.
  3. כנפיים עם צבע אדמדם: מסמל על כך שבכנף יש שבר של עצם.

איך להכין כנפיים

בישול צלייה או טיגון?

ניתן להכין כנפיים בכל אחת משלושת השיטות הבאות. לכל שיטה יש את היתרונות ואת החסרונות שלה וההמלצה שלנו היא לגוון וכל פעם להכין את הכנפיים בצורה שונה.

בישול: בישול הכנפיים אמור להיות קצר כדי שהכנפיים יישארו עסיסיות ופריכות. במידה ואתם רוצים להוסיף רוטב יש להוסיפו לקראת סוף הבישול "ולהשקות" את הכנפיים כדי שיוכלו לספוג את הרוטב מכל הצדדים.

צלייה: צלייה או "על האש" היא הדרך הנפוצה ביותר להגשת כנפיים. ניתן להוסיף לכנפיים תיבול מיוחד או לתבל אותם במלח ופלפל בלבד ולצלות משני הצדדים עד להשחמה.

טיגון: טיגון היא ככל הנראה הדרך המושחתת והטעימה ביותר לאכול כנפיים. את הכנפיים מטגנים בשמן עמוק למשך מספר דקות ומצננים על גבי נייר סופג. מומלץ להגיש כנפיים מטוגנות לצד קטשופ, מיונז או רוטב צ`ילי מתוק.

השרייה: קיימים מתכונים הדורשים השרייה של הכנפיים, המטרה בהשרייה היא להוסיף לכנפיים טעמים שונים כמו למשל השרייה במרינדה. שימו לב כי השריית הכנפיים נעשית בדרך כלל ללא החלק של העור.

3 מתכונים מנצחים של כנפיים

עכשיו כשאתם מכירים את כל הטיפים לכנפיים מנצחות, הגיע הזמן להכין מתכון טעים לכם ולבני משפחתכם.

כנפיים בתנור בקלות ברוטב סילאן

כנפיים בתנור הוא מתכון מעולה שתמיד יוצא טעים. חשוב להשתמש בסילאן טבעי 100% לקבלת טעם מתקתק וטעים.

מצרכים:

  • 1 קילו כנפי עוף חצויות
  • חצי כוס סילאן
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • קורט מלח גס
  • שומשום לעיטור (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל 220 מעלות. מרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה.
  2. מניחים את הכנפיים על נייר האפייה, מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור החם למשך 25 דקות.
  3. מערבבים בקערה סילאן, סויה, טריאקי עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים מעל הכנפיים מכל הצדדים.
  4. מנמיכים את התנור ל-170 מעלות ואופים למשך 10-13 דקות נוספות להטמעה מלאה של הרוטב.
  5. מוציאים מהתנור, מפזרים שומשום ומגישים.

כנפיים על האש

קבלו מתכון מעולה לכנפיים על האש בתיבול מנצח שגורם לכל מי שטועם להתמכר.

מצרכים:

  • 1 קילו כנפיים חצויות
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית גריל עוף
  • חצי כפית כורכום
  • קורט מלח פלפל

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומשרים את הכנפים בתוך הרוטב למשך שעה וחצי.
  2. צולים את הכנפיים על המנגל החם למשך 7-10 דקות מכל צד ומגישים.

כנפיים מטוגנות ברוטב צ`ילי מושלם

אוהבים כנפיים מטוגנות? המתכון הזה הוא בול בשבילכם! כנפיים מטוגנות מושחתות ברוטב צ`ילי מתקתק.

מצרכים:

  • כנפיים
  • 1 קילו כנפי עוף נקיות ושטופות
  • חצי כוס קורנפלור
  • רוטב צ`ילי:
  • 1 ליטר רוטב צ`ילי מתוק
  • חצי כוס סוכר לבן
  • חצי כוס רוטב סויה
  • 1 כף שמן
  • 1/3 כוס מים פושרים
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  1. שמים את הכנפיים והקורנפלור בקערה גדולה ומערבבים היטב. לאחר מכן מסננים את הכנפיים משאריות הקורנפלור
  2. מחממים סיר טיגון עם שמן עמוק עד שהשמן מבעבע. לאחר מכן מטגנים את הכנפיים עד להזהבה קלה, מסירים מהשמן החם ונותנים לכנפיים להצטנן במשך 2-3 דקות.
  3. מטגנים את הכנפיים בפעם השנייה למשך 3-5 דקות או עד שהכנפיים מוכנות.
  4. מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 3-5 דקות.

המאמר נכתב על ידי עמרי ומאי, מתכונית.

חזור למאמרים

שירות בניית קישורים

פרסום בניית מיניסייט
אולי יעניין אותך משהו מהרשימה:

מאמרים נוספים בקטגוריה אתרים

המדריך השלם: איך להכין כנפיים?

הכנפיים הן בין החלקים הטעימים והמושחתים ביותר הקיימים בעוף.

פרסום מאמרים באתרים פרטיים או באתר מאמרים

מה עדיף פרסום מאמרים באתר מאמרים צעיר ודינמי או פרסום מאמרים באינטרנט באתרי מאמרים גדולים וותיקים?

טאבון ביתי – האם מדובר על מוצר חובה בבית?

כאשר אנו בוחנים מוצרים שונים בבית, ניתן לראות כאלה שהם חשובים יותר וכאלה שהם חשובים פחות. כל אחד מאי...

חיפוש עובדים

כל מערכת גיוס עובדים עסוקה בשאלה איך למצוא עובדים מתאימים למשרות הפנויות שלה




מאמרים אחרונים more




כרטיסי עסק חדשים more




עודכנו לאחרונה more




המלצות אחרונות more




עסקים מפרסמים מודעות דרושים בפרוסייטס more




קטגוריות פופולאריות more




עוד בפרוסייטס more