menu

תביעה לפינוי מושכר - כך תעשו זאת נכון

אחד המצבים הכי לא נעימים, ולצערנו גם הנפוצים ביותר, עבור בעל נכס המשכיר את הדירה שלו הינה התמודדות עם דייר שאינו עומד בתנאי השכירות

לחץ לפרטי כותב המאמר

מתאריך 2023-01-17 00:00:00


למשל, מצב בו הוא לא משלם שכר דירה ומנגד גם לא מתפנה ממנה. אם ניסיתם לתקשר עמו בנחת, בכל דרך שהיא, אך הוא עדיין מסרב לפנות את הנכס שלכם, מדובר בהסגת גבול והצעד הבא הוא הגשת תביעה לפינוי מושכר כאשר המטרה הסופית היא לקבל צו פינוי. לשם כך תצטרכו להיעזר בעורך דין מקרקעין מקצועי, לו אתם זקוקים עוד בשלב הראשון בו הוא צריך להיות חתום על מכתב התראה בפני משפט שיוגש לשוכר. מה עוד חשוב לדעת על הליך משפטי זה? המדריך השלם לפניכם.

קרדיט לתמונה: משרד עורכי דין אמיר שטיינהרץ ושות`.

(קרדיט לתמונה: משרד עורכי דין אמיר שטיינהרץ ושות`.)

מה היא תביעה לפינוי מושכר?

תביעה זו מוגשת בבית משפט השלום על ידי המשכיר ועורך דינו וכנגד הדייר שאינו עומד בתנאי החוזה החתום. על פי החוק, שעבר תיקון בשנת 2008, במשפט מטפלים בבעיית הפינוי בלבד ורק בהמשך, ובדרך נפרדת, נוגעים בפן הכספי - זאת במטרה להחזיר את הדירה לבעליה בהקדם האפשרי (תוך חודשים בודדים) ולמנוע פגיעה ממושכת בו. חשוב להכיר כי ישנה אפשרות לבחור בהליך משפטי רגיל, שיהיה ארוך יותר, אך יכלול בתוכו כבר את הפיצוי הכספי (אם מגיע כזה בשל נזק כלשהו הנעשה על ידי הדייר).

אם בוחרים באופציה זו מפסידים את היתרון הגדול ביותר של תביעה מהירה לפינוי מושכר והוא שההליך המשפטי מסתיים תוך חודשיים בלבד. טיפ מאוד חשוב הוא להתאזר בסובלנות ולא להפעיל כוח במטרה להוציא את הדייר באופן עצמאי. זכרו כי כל פגיעה שתבצעו בו, מעניקה לו אפשרות לתבוע אתכם על נזק.

השלב הראשון – הגשת התביעה

ישנן מספר עילות בגינן תוכלו להגיש את התביעה. למשל, אם בחוזה מופיע התאריך בו מסתיימת השכירות אבל הדייר ממשיך לגור בנכס, אם השוכר הפסיק לשלם שכר דירה או לא משלם אותו בזמן, אם בעל הדירה הודיע לשוכר מראש (על פי הזמן הנקבע בחוזה) כי עליו לפנות את הדירה אך הוא מסרב לעשות זאת וגם במקרים בהם נעשה נזק משמעותי לנכס. כאמור, את התביעה מגישים לבית משפט השלום ואליה מצרפים תצהיר עדות (ובו פירוט הבעיה) ועותק של חוזה שכירות (בעזרתו מדגימים את הסעיפים שהופרו), כמובן שייתכן ותדרשו לצרף מסמכים רלוונטיים נוספים. מרגע שהוגשה תביעה השוכר מקבל 30 יום במהלכם הוא צריך להגיש כתב הגנה. נקודה נוספת חשובה בנוגע לנתבע הינה שאין לו אפשרות לתבוע בחזרה. בשלב הבא בית המשפט קובע שימוע תוך 30 יום מהיום האחרון בו היה על הנתבע להגיש כתב הגנה - בדיון זה שני הצדדים יציגו את עמדותיהם ומתקבל פסק דין באופן מידי או תוך ימים ספורים.

התנהלות המשפט

כתב ההגנה היא הדרך של השוכר להציג את הצד שלו בעניין בניסיון להוכיח כי התביעה שהוגשה נגדו אינה רלוונטית, ולכן הוא יפרט בו את הטענות שלו ויציג מסמכים התומכים בהן. כאמור, טווח ההגשה הוא תוך 30 יום, אם במהלכם מוגש כתב הגנה ממשיכים לדיון בו תתקבל החלטת בית המשפט ואם לא הוגש יש לתובע אפשרות להגיש בקשה עבור מתן פסק דין בהעדר הגנה. באופן טבעי, בסיטואציה כזו התהליך מתקצר.
כאשר הוגש כתב הגנה, במרבית המקרים מספיק יום דיונים אחד, למרות שלבית משפט ישנה הזכות לקבוע יותר, על מנת להגיע לפסיקה. במהלך הדיון כל צד יציג את טיעוניו, העדים יעלו להעיד ובסוף יוצגו טיעונים מסכמים. ישנם שני טיפים חשובים בנושא זה: הראשון הוא בחירת עורך דין לענייני מקרקעין שינהל נכון את התביעה והשני הוא בחירת עדים חכמה מכיוון שבית המשפט יכול להגביל את זמן העדות אם לדעתו היא אינה תורמת או פוגעת.

פסק הדין

ברגע שמתקבל פסק דין יש להגישו באופן ישיר לשוכר אחרת לא ניתן יהיה להוציאו לפועל. לאחר הגשת הפסיקה עומדים לרשות השוכר 15 יום (אם לא הייתה החלטה מיוחדת של בית המשפט בנושא) בהם הוא צריך לפנות את הנכס. אם הדבר לא קורה, בעל הדירה יכול לפנות להוצאה לפועל במטרה שהם ידאגו לאכוף את הדין תוך 30 יום. על מנת שהכול יתנהל על פי הזמנים על התובע מוטלת אחריות להגיש את המסמכים הבאים: עותק של פסק דין, הודעת פינוי ומסמך הכולל את פרטי השוכר, המשכיר והנכס. בשלב הסופי, לאחר שהסתיימה ההתעסקות עם הפינוי ניתן לדאוג לנזק הכספי. ניתן לעשות זאת דרך הוצאה לפועל - במידה ויש ערבות אותה השוכר הפקיד במסגרת החוזה, בעל הדירה יכול לפדות אותה, כך גם לגבי שטר חוב או המחאות. דרך נוספת לבצע זאת היא לתבוע את השוכר שוב בבית המשפט, הפעם על נזק כספי. בכל אופן, מומלץ גם בשלב זה להתייעץ עם עורך הדין שבחרתם במטרה להבין מה הדרך הכי יעילה לבצע זאת.

 

חזור למאמרים

שירות בניית קישורים

פרסום בניית מיניסייט
אולי יעניין אותך משהו מהרשימה:

מאמרים נוספים בקטגוריה עורכי-דין

מי צריך לפנות למכון הרפואי לבטיחות בדרכים

האם גם אתם צריכים לעבור בדיקות רפואיות לרישיון נהיגה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים? דוגמאות למצבים בהם...

10 טעויות נפוצות של גברים בהליך גירושין

אומרים שלא פחות חשוב מ-עם מי מתחתנים, חשוב עם מי מתגרשים.

שערוך כתובה - הדרך להעריך את שוויה של הכתובה בעת גירושין

חיית עם בעלך זמו רב והנה מגיע יום בו הגעת להחלטה כי לא עוד!!

להתחתן כשאחוז גירושים עולה

אנו מאמינים כי לכל זוג מגיע הזדמנות לממש את אהבתו ולהתחתן ולכן השאלה האם כדאי להתחתן לא צריכה להיות ...

כמה שווה תביעת רשלנות רפואית ?

התשובה תלויה במספר פרטים מרכזיים

במרבית הפעמים לקראת גירושין מוגשת תביעה בשם הבעל לבית הדין הרבני על מעשה כיעור של האשה, המטרה הברורה...

כמה עולה להתגרש?

סך הכל לתשלום -690 ₪

חלוקת דירה בגירושים

דירה היא נכס בעל הערך הגבוה ביותר שצובר זוג במהלך חיים משותפים, הן מבחינה כספית, הן מבחינה פונקציונל...




מאמרים אחרונים more




כרטיסי עסק חדשים more




עודכנו לאחרונה more




המלצות אחרונות more




עסקים מפרסמים מודעות דרושים בפרוסייטס more




קטגוריות פופולאריות more




עוד בפרוסייטס more